Како изгледал Рим во античкото доба? Неверојатна 3Д реконструкција

Loading...

Членовите од академијата Кан направиле неверојатна 3Д реконструкција, која прикажува како изгледал најголемиот град во античкото доба.Виртуелното видео нуди поглед на најславните градби како Колосеумот.
Академиците ги пополниле сите дупки, кјористејќи историски забелешки со помош на кои направиле улици и форуми кои постоеле тогаш. За проектот ја избрале 320 година, бидејќи во тој период Рим бил најразвиен и во него живееле помеѓу еден и два милиони луѓе. Градот останал да биде нанаселен на западот до 19. век.Виртуелното видео нуди поглед на најславните градби како Колосеумот.
Академиците ги пополниле сите дупки, кјористејќи историски забелешки с

loading...
Loading...