Како најефикасно можете да го искористите кафето?

Loading...

Кафето е еден од омилените топли напитоци во денешницата. Но експертите тврдат дека една од најпознатите сорти на кафе, арабиката, за помалку од половина век може да исчезне. Како ќе се справите со ова?
Љубителите на кафето оваа вест многу ги вознемири, но даде и причина повеќе да го искористите на 10 генијални начини.
1. Непријатниот мирис на рацетете од кромидот многу лесно може да се изгуби доколку ги намокрите со топла вода и протриете неколку зрнца мелено кафе. Кафето совршено ги неутрализира мирисите од кожата.
 2. Тврдокорите дамки од маснотијата на површината на тавата можете да ги отстраните со кафе. На сува површина ставете малку кафе и почнете да триете само неколку минути.
Повеќе на следниот ЛИНККафето е еден од омилените топли напитоци во денешницата. Но експертите тврдат дека една од најпознатите сорти на кафе

loading...
Loading...