Како настанала тангата

Loading...

Танга, оној малиот триаголен предмет на желби, парче ткаенина која има чудесна моќ на машката фиксација, а цело лето мажите си ги кривеа очите гледајќи по нив. Погледот на оголените газни половини кои ја масираат оваа среќна лентичка од памук, најлон, еластичен материјал или било што друго, верувале или не има своја долга традиција, и историја која сега ќе ја дознаете. Веќе 75.000 години тангите стојат на женските колкови, денес повеќе отсекогаш.

Приказната за краткото и еротско покривало на женските и машките гениталии почнува во средна и јужна Африка и станува збор за еден од првите облици на облека кои луѓето ги ставале околу колковите. Предисториските модни дизајнери првично во мисла го имале тететор на машките гениталии кои треба да се доведат во контрола за време на ловот,битките или племенските танцови кои подоцна следувале. Предисториските танги, секако немале изразено еротска функција и се би останало во книгите за антропологија, археологија и рана историја на човештвото да во 1974 година Бразилките не помислиле дека она тенкото од позади е исклучително секси за машкиот пол.Толку таа година Rudi Gernrich ги смислил првите модерни танги, по кои се попалила цела Латинска Америка, посебно во Бразил, за после 15 години подоцна да ја освојат и Северна Америка. Токму и затоа и името на тие секси гаќички „Tanga“ која доаѓа од португалскиот збор „ntanga“ која означува своевиден машки фустан кој во многу варијанти откривал добар дел од машкиот задник.Танга, оној малиот триаголен предмет на желби, парче ткаенина која има чудесна моќ на машката фиксација, а цело лето м

loading...
Loading...