Како да ги излекувате испуканите усни?

Loading...

Многу често се случува да имаме проблеми со испукани усни. Овој проблем обидете се да го решите со еден од овие начини за омекнување и хидратација на суви и повредени усни: 
Мед
Медот е одличен избор за третман на вашите испукани усни, бидејќи тој има својство да ја хидратира и лекува кожата. Освен тоа пчелниот мед има и антибактериски својства, и така ги штити усните од инфекција. Ставајте мед на усните навечер пред да си легнете или во секој пригоден момент додека сте во вашиот дом.Ако го оставите да дејствува половина час, тој ќе се смири и ќе ја излекува оштетената кожа, доволно е само ова да го повторите неколку пати.
Повеќе на следниот ЛИНКМногу често се случува да имаме проблеми со испукани усни. Овој проблем обидете се да го решите со еден од овие начини

loading...
Loading...