Каков е билансот помеѓу македонската и босанската репрезентација

Иако во пријатно сеќавање ни се последните мечеви во квалификациите за европскиот шампионат во Србија 2012 година, кога ремизиравме во гости и победивме на домашен терен во Скопје, сепак немаме кој знае колку позитивен биланс кога играме меѓусебни дуели против Босна и Херцеговина.Еве потсетување на сите дуели меѓу Македонија и БиХ од 2002 до денес.
Квалификации за СП 2003 во Португалија – 24.01.2002БиХ – Македонија 22:20 (10:10)
Квалификации за СП 2003 во Португалија -27.01.2002Македонија – БиХ 28:20 (11:10)
Квалификации за ЕП 2006 во Швајцарија, 19.01.2005БиХ – Македонија 34:30 (17:13)
Квалификации за ЕП 2006 во Швајцарија, 23.01.2005Македонија – БиХ 28:28 (15:14)
Квалификации за ЕП 2012 во Србија, 31.10.2010БиХ – Македонија 28:28 (15:13)
Квалификации за ЕП 2012 во Србија, 12.06.2011Македонија – БиХ 25:19 (12:7)Еве потсетување на сите дуели меѓу Македонија и БиХ од 2002 до денес.
Квалификации за СП 2003 во Португалија – 24.01.2002

Пронајдете не на следниве мрежи: