Каков ризик крие вкусната загорена коричка за здравјето?

Загорената, препечена коричка е навистина вкусна нели? Но сте размислиле ли колку е таа здрава за нашето здравје?Скара во дворот, српска скара кога летувате на море или ќофтиња печени на оган – секој консумира месо со препечени делови. Некои луѓе ги сметаат за вкусни, но каков ризик кријат за здравјето овие вкусни делови од јадењето ви преставуваме во продолжение.
Кристин Андерсон, професор од државниот универзитет на Минесота, САД, раководител на истражувањето на јавните навики поврзани со месото, тврди дека јагленисаните, па дури и посилно препржените меса се причина за некои видови на рак. Дознајте повеќе на najadise.mkСкара во дворот, српска скара кога летувате на море или ќофтиња печени на оган – секој консумира месо со препечени дел

Пронајдете не на следниве мрежи: