„Калимеро“ се враќа на екраните!

Loading...

Прочуениот цртан јунак Калимеро, кој неодамна го прослави педесеттиот роденден, се враќа на малите екрани во нова 3 Д анимирана серија. Иако се уште оди со лушпа од јајце на главата жалејќи се како „нема правда“, Калимеро сепак доста се променил.
Во духот на новото време повеќе не се препушта на меланхолијата, туку работата ја превзема во свои раце и наоѓа решенија.

Создаден во јули 1963 година за потребите на реклама (за прашок за перење) симпатичното пиле по 11 години подоцна стана јунак на популарниот цртан филм што се прикажуваше ширум светот.
Новата серија, создадена од италијанско – француско – јапонска копродукција има 106 епизоди во траење од по 11 минути.
Погледнете како изгледа сега:  
Иако се уште оди со лушпа од јајце на главата жалејќи се како „нема правда“, Калимеро сепак доста се променил.
Во духот на ново

loading...
Loading...