Каталонија: Стотина граѓани ги набркаа вооружените полицајци

Шпанската Цивилна гарда буквално беше избркана од едно каталонско место, кога стотина граѓани тргнаа кон нив.На интернет се појави снимка од целиот случај во местото Монт-роа дел Камп, на кое се гледа како гардистите под полна опрема и со неколку автомобили, се поврекуваат пред разбеснетата маса.
Додека се повлекуваа, граѓаните им викаа: „Надвор, надвор“.
 
 На интернет се појави снимка од целиот случај во местото Монт-роа дел Камп, на кое се гледа како гардистите под полна опрема и со неколку авт

Пронајдете не на следниве мрежи: