Клацкалка му ги отсекла гениталиите на 12-годишно дете

Loading...

Дванаесет годишно дете се здобило со тешки повреди на гениталиите додека си играло на клацкалките на гратската плажа во Краљево, Србија, пишува српски Блиц.
 Држачите на клацкалицата на која детето седело биле скинати, а остатокот имал облик на кука. Малото момче се лизнало од дрвеното седиште и со внатрешниот дел на бутовите и гениталиите паднало врз куката и целосно се исекол, по што започнал обилно да крвари.
Благодарејќи на досетливоста на останатите деца да ги повикаат родителите, детето било веднаш пренесено во најблиската болница и имало голема среќа што не искрварило во целост на патот кон болницата.
Лекарите успеале на време да ја зашијат раната која била на милиметар од артериска вена.
Група на родители одржале протест на игралиштето поради опасноста на која се изложени нивните деца. Откако градот го добил игралиштето на поклон пред осум години, никој не се грижел за неговото одржување.Држачите на клацкалицата на која детето седело биле скинати, а остатокот имал облик на кука. Малото момче се лизнало од дрвеното седиште и со внатр

loading...
Loading...