Клубот-основач на Македонската аикидо федерација слави 10 години од основањето

Аикидо клубот Хенбо од Скопје, викендов со меѓународен аикидо семинар ќе ја прослави 10 годишнината од основањето.Дводневниот семинар ќе се одржува во СРЦ Кале со почеток од 10 часот, а за сабота навечер од 19 часот ќе се прикаже јавна демонстрација на аикидо вештината. Влезот ќе биде бесплатен.
„За Хенбо оваа десетгодишнина е потврда за нашето клупско континуирано залагање да ја промовираме оваа боречка вештина, а исто така и потврда дека интересот кај луѓето во Македонија за неа постои и од година во година се зголемува“, вели клупскиот учител Дамјан Цингарски.
Семинарот по изворно аикидо ќе го водат три врвни меѓународни аикидо учители носители на мајсторско ниво 6-ти Дан: Микеле Кваранта шихан од Швајцарија, Јелена Врзиќ сенсеи од Србија и Ед Германов сенсеи од Бугарија.
Аикидо клубот Хенбо е членка – основач на Македонската аикидо федерација – Аикикаи Македонија која сертификатите за степени официјално ги добива од Светскиот аикидо центар – фондацијата Аикикаи во Токио, Јапонија.
Аикидо е боречка вештина со потекло од Јапонија која во последниве години се распространи низ многу градови во Македонија.Дводневниот семинар ќе се одржува во СРЦ Кале со почеток од 10 часот, а за сабота навечер од 19 часот ќе се прикаже јавна демонстрација на аикидо в

Пронајдете не на следниве мрежи: