Кој период од денот е најдобар за вежбање?

Loading...

Многу спроведени истражувања укажуваат дека токму утрото е најдобар период од денот за вежбање. Но, секако, тоа не мора да биде така, бидејќи првенствено, зависи од организмот на човекот и од тоа кога вие најдобро се чувствувате да започнете со вежбање.
Вежбањето треба да биде активност во која уживате за да не дојде до брзо откажување. На пример, ако редовно практикувате да трчате во 8 часот наутро и одеднаш го смените терминот во 20 часот, многу е веројатно дека брзо ќе се уморите и ќе се јави недостиг на енергија. За да не дојде тоа, најдобро е штом ќе одберете еден темин за вежбање, да се држите до истиот.
 Прочитајте повеќе на najadise.mkМногу спроведени истражувања укажуваат дека токму утрото е најдобар период од денот за вежбање.

loading...
Loading...