Компир кој се топи во уста! Готов за половина час!

Компирот може да се подготвува и комбинира на бројни начини. Ви пренесуваме интересен рецепт…Состојки:
Половина килограм компири
50 г пармезан
500 мл крем за готвење
Сол, бибер, зачини по желба
3 чешниња лук
Подготовка:
Компирот излупете го и кратко сварете го, па исечете го на плочки. Додадете му ги сите останати состојки и се заедно ставете во сад за печење. Печете во рерна претходно загреана на 180 степени околу половина час. Кога компирот ќе се зажари, извадете го од рерна и излијте ја вишокот течност во посебен сад. Вратете го компирот во рерна уште пет минути и ручекот е готов.Состојки:
Половина килограм компири
50 г пармезан
500 мл крем за готвење
Сол, бибер, зачини по жел

Пронајдете не на следниве мрежи: