Комплетирано петтото коло од македонската кугларска лига

Изминатиов викенд се одиграа сите натпревари од петтото коло од Македонската кугларска лига 2014/2015 година.Во кугланата во спортскиот центар “Борис Трајковски” се одиграа 2 натпревари: Макпетрол против ГТЦ и Вардар 2014 против Македонија.
Во првиот натпревар шампионот Макпетрол ја победи екипата на ГТЦ со резултат 6:2, со резултат на вкупно соборени дрва 3385:3295.
Во вториот натпревар Вардар 2014 ја совлада екипата на Македонија со резултат 8:0, со резултат на вкупно соборени дрва 3398:2562.
Во кугланата “Мусандра” во Градскиот трговски центар во Скопје, екипата на Империал Тобако ја совлада екипата на 18 Август Адинг со резултат 6:2, со резултат на вкупно соборени дрва 3151:3058.

Во кугланата спортската сала “Младост” во Битола се одигра вистинско дерби помеѓу екипите на Хераклеа и Работнички, кој заврши со победа на гостинската екипа, со резултат 3:5, со резултат на вкупно соборени дрва 3140:3144.
Со комплетирањето на 5-то коло, ја имаме следната состојба на табелата:
Во кугланата во спортскиот центар “Борис Трајковски” се одиграа 2 натпревари: Макпетрол против ГТЦ и Вардар 2014 против Макед

Пронајдете не на следниве мрежи: