Комплетирано првото коло од Македонската кугларска лига

Со одигрувањето на натпреварот помеѓу екипите на КК “Империал Тобако” и КК “Работнички” се комплетираше првото коло од Македонската кугларска лига 2014/2015 година.
Овој натпревар заврши со победа на гостинската екипа и резултат од 2:6, додека вкупниот резултат на соборените кегли изнесуваше 3117 за екипата на “Империал Тобако”, наспроти 3179 за екипата на “Работнички”.
Со затворањето на првото коло, ја имаме следната бодовна состојба:Во сабота /25.10.2014 година/ продолжуваат натпреварите во второто коло, каде ќе ги имаме следните натпревари:
• ГТЦ – Работнички (10 часот, куглана Мусандра ГТЦ – Скопје)
• Вардар – Империјал Тобако (11 часот, куглана СЦ Борис Трајковски)
• Македонија – Макпетрол (11 часот, куглана СЦ Борис Трајковски)
• Хераклеа – 18 Август Адинг (11 часот, куглана СС Младост, Битола)Во сабота /25.10.2014 година/ продолжуваат натпреварите во второто коло, каде ќе ги имаме следните натпревари:
• ГТЦ – Работнички (10

Пронајдете не на следниве мрежи: