Конечно одговорено прашањето: Дали дебелее вечерата?

Loading...

Стручњаците заклучуваат дека сепак е важно што јадеме, а не кога јадеме.  Дури и обилната вечера е прифатлива, се додека е правилно искомбинирана.
Топлата вечера не значи дека одма ќе се здебелите, но само под околност да водите грижа за содржината на хараната која ја консумирате т.е. колку има масти и шеќери.
Ако наместо масна храна припремите храна која е полесна за јадење исто како и за варење во желудникот, како на пример динстано овошје или риба, сигурно нема да погрешите.
Исто така тестенините не значат автоматско дебелеење, многу е поважно што ќе додадеме во нив. Со други зборови, што повеќе е масен додатокот, така и вашата телесна тежина повеќе и ќе порасне, затоа што јаглехидратите од тестенините многу брзо се сгоруваат.
Често употребуваната фраза ручек – вечера, односно ручек кој ќе го консумирате во вечерни часови немора да значи зголемување на телесната тежина.
Ако во текот на денот сте консумирале многу малку храна или скоро ништо, тогаш може да си допуштите обилна вечера, но пробајте да внесете толку калории колку што сте требале да внесете во текот на денот. Дури и обилната вечера е прифатлива, се додека е правилно искомбинирана.
Топлата вечера не значи дека одма ќе се здебелите, но само п

loading...
Loading...