КОНЕЧНО СЕ ОТКРИ: Еве зошто мажите не сакаат кондоми!

Loading...

Една од главните причини зошто мажите не сакаат да користат кондоми во текот на сексот е затоа што им пречи вишокот на фолија.Како што пренесува “Њујорк Тајмс”, стандардната величина на кондомите е преголема за просечната големина на пенисот.
Во ерекција просечниот пенис е 2,5 см подолг отколку во стандардната, а кондомите се наменети за великаните од 17см должина.
Деби Хеберник, експерт за сексуално здравје на Универзитетот во Индијана кажува дека кондомот со намера е така направен.
-Идејата е да биде доволно долг за повеќето од мажите, а вишокот да се свитка за за им одговара на сите- кажува таа.
Сепак, резултатите на студиите чиј автор била Деби откриле дека 83 отсто од 1661 од испитаните мажи имаат помал пенис од предвидената величина на кондомот.
А доколку се прашувате која е стандардната величина?
Тоа е 14.15 см.Како што пренесува “Њујорк Тајмс”, стандардната величина на кондомите е преголема за просечната големина на пенисот.
Во ерекциј

loading...
Loading...