Кристоф Најдовски се кандидира за градолначалник на Париз

Loading...

Францускиот политичар со македонско потекло, Кристоф Најдовски е избран од членството на Европа Екологија Зелените за нивен кандидат за градоначалник на Париз на изборите закажани за пролетта 2014 година.
Најдовски (43) во Париз ќе ги одмеува силите со Натлаи Косциуско- Моризе од редовите на десната УМП и Ан Хидалго од редовите на социјалистите. Зелените се дел од сегашнот мнозинство во Париз, каде актиелно Кристоф Најдовски е помошник градоначалник за детство.
На својот блог, Кристоф Најдовски вели дека е роден во 1969 година во Париз од родители кои дошле во Франција од Југославија. Зелените исто како и во 2008 година, одлучија при првиот круг на општинските избори да не склучуваат сојуз со Социјалистите.Францускиот политичар со македонско потекло, Кристоф Најдовски е избран од членството на Европа Екологија Зе

loading...
Loading...