Кулинарски трик: Како да го неутрализирате мирисот на кромидот во домот!

Кромидот  е здрава и  неопходна намирница, но  нема баш   пријатен мирис…Јадењето  не е исто   без кромид и  назмисливо е да го исфрлиме  од одредени рецепти. Сепак, не може да се исфрли мирисот на кромидот, како  за време на сецкање, така и  за време на готвењето- кога навистина умее „непријатно да замириса“ цел стан.
Како  да го подготвиме, а во  поголема мера да се поштедиме себе и домашните?
Она што можеме да сториме е еднаш неделно, или  по потреба, па подготвуваме поголема количина кромид-  а потоа  да го смрзнеме.
Потоа едноставно, со лажица одвојуваме одредена количина и нормално да го користиме.Јадењето  не е исто   без кромид и  назмисливо е да го исфрлиме  од одредени рецепти. Сепак, не може да се исфрли мирисот

Пронајдете не на следниве мрежи: