Купуваат дрога преку интернет и ја добиваат на домашна адреса

Loading...

Според податоците на Европската унија секоја дрога може да се купи преку интернет и да биде испорачана на домашна адреса.
Овие трансакции најчесто се извршуваат со помош на анонимни компјутерски мрежи. Европол веќе предупредил дека глобализацијата и развојот на комуникациските технологии ја отежнуваат борбата со препродажба на дрога.
Податоците укажуваат на промени при конзумирањето на дрогите и се повеќе лица користат повеќе дроги одеднаш.
Утврдено е дека ЕУ стана еден од најважните производители на синтетички дроги и канабис во светски размери.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.
 Според податоците на Европската унија секоја дрога може да се купи преку интернет и да биде испорачана на домашна адреса.

loading...
Loading...