Македонците масовно одат во Словенија за мечот против БиХ

Македонците масовно се собираат за да одат во Словенија и да ги поддржат нашите македонски кошаркари во мечот против Босна и Херцеговина кој ќе се одржи во недела на 8-ми септември. Победата против Србија мотивира многумина да отидат и да ги поддржат нашите кошаркари во Јесенице. 
„Овде во Јесенице не има околу 2.000 македонски фанови, голем дел од Македонија, но и има и такви кои студираат и работат во Словенија, каков што е мојот случај. Знам дека за мечот со БиХ ќе дојдат уште многу други навивачи од Македонија, ме информираа моите пријатели, кои исто така ќе се упатат кон Словенија. А, доколку се пласираме во следната фаза, во што не се сомневам, тогаш во Љубљана можеме да очекуваме да не има и повеќе од 5.000 Македонци. Па, само 4.000 студенти од Македонија студираат во Словенија, во Љубљана и во Марибор“, вели Марко, кој веќе две години студира во Љубљана, а дојде да навива за својата репрезентација, во Јесенице.  
Да се надеваме дека нашите кошаркари ќе не израдуваат и во недела како што не израдуваа соо вчерашниот меч против Србија. Победата против Србија мотивира многумина да отидат и да ги поддржат нашите кошаркари во Јесенице. 
„Овде во Јесенице не има око

Пронајдете не на следниве мрежи: