Македонија по ЦЕЛИ 30 ГОДИНИ ќе испрати атлетичар на Олимпијада

Атлетичарот од Куманово, Дарко Петковски – Спејко, ќе биде Македонецот кој ќе учествува на олимписките игри во Азербејџан оваа година.Тој Македонија ќе ја претстави во следниве две дисциплини, троскок и скокање со стап. Дарко веќе на големо се подготвува за Олимпијадата во Азербејџан и вели дека тренинзите се напорни и се чека изборното првенство кое ќе биде пред Олимпијадата, пренесува порталот Кумановски муабети.
Исто така тој минатата година со мала подготовка стана шампион во трискок во Македонија. 
Тој Македонија ќе ја претстави во следниве две дисциплини, троскок и скокање со стап. Дарко веќе на големо се подготвува за Олимпијадата во Азербеј

Пронајдете не на следниве мрежи: