Македонските кик боксери постигнаа голем успех на „Балкан Опен“

Македонските кик боксери постигнаа голем успех на „Балкан Опен“ во Тешањ, БиХ.Освоени се 21 медал, пехар за најдобра женска натпреварувачка во лоу кик, како и пехар за најдобар тим за лоу кик.
На Европскиот куп „Балкан Опен“ кој се одржа во босанскиот град Тешањ, учество земаа 379 кик боксери од  15 земји, а Македонската кик бокс федерација и Македонија се побогати за 21 медал .
Пехарите за најдобра натпреварувачка во лоу кик  Кристина Стојчевска -56 кг и пехарот за најдобар тим во лоу кик само го потврдија квалитетот. Освоени се вкупно 5 златни, 8 сребрени и 8 бронзени медали.
Со злато се закитија :
-Марија Божиновска +70кг кик лајт
-Војдан Кардалев -94кг кик лајт
-Димитар Ѓорѓиев -79кг кик лајт
-Бобан Илиовски -71кг лоу кик
-Кристина Стојчевска -56кг лоу кик
Сребрени се :
-Вчков Филип-69кг кик лајт
-Ризов Филип -52кг кик лајт
-Бобан Несторовски -84кг кик лајт и лајт контакт
-Филип Митревски +94кг лајтконтакт
-Хадис Рамадани -67кг лоу кик
-Стефани Тодорова -70кг кик лајт
-Марија Божиновска +70кг лајт контакт
Бронзи освоија :
–Војдан Кардалев -94кг лајт контакт
-Денис Муаремовски -63кг лоу кик
-Павел Стојчевски -32кг поинт фајт
-НенадМанојловски -69кг кик лајт
-Бајром рамадани -69кг кик лајт 
-Азрет Зекири -69кг кик лајт
Претседателот на КБФМ беше наградена со плакета од претседателот на Босанската федерација Алија Огриќ за успешна соработка и развивање на кик бокс спортот.Освоени се 21 медал, пехар за најдобра женска натпреварувачка во лоу кик, како и пехар за најдобар тим за лоу кик.
На Европскиот куп &bdquo

Пронајдете не на следниве мрежи: