Мали домашни трикови: Пет неверојатни начини да употребите пена за бричење

Loading...

Можеби никогаш не ви паднало на ум , но пената за бричење можете да ја искористите на многу начини. Оваа пена всушност може да биде повеќенаменски препарат за домот. Еве како.На пример, доколку некоја врата ви чкрипи, можете да ја подмачкате со пена за бричење и чкрипењето ќе исчезне. Или со неа можете да ги иполирате славините во бањата. Пената за бричење ќе ве осолбоди од каменец. Постапката е многу едноставна, само нанесете пена и по неколку секунди измијте.
Исто така, оваа пена може да ви помогне да ги отстраните дамките од облеката. Само нанесете малку на дамката и добро истријте. На ист начин можете да ги отстраните и дамките од тепихот. Можеби звучи неверојатно, но пената може да ви помогне и да ја отстраните фарба од рацете.
Погледнете како

На пример, доколку некоја врата ви чкрипи, можете да ја подмачкате со пена за бричење и чкрипењето ќе исчезне. Или со неа можете да ги иполирате сл

loading...
Loading...