Маст од чуваркуќа против рани и изгореници!

Оваа маст   е добра за лечење на рани  од  удари, загноени  рани, отоци и  против  пеги од сонце и  слични  флеки по кожата.За подготовка на оваа многу  едноставна природна  маст  следете ги следните упатства.
За подготовка на маст  од  чуваркуќа ќе ви биде поребен грст  ситно сецкани листови чуваркуќа и 200 гр маст која ќе служи како  база.
Маста која ќе ја користите (најдобро свинска) треба да ја измиете во 9  води.  Во еден сад  ставете ја маста и исецкајте  ги  листовите  и добро промешајте. На тивок оган заедно со  листовите  стопете ја маста, но без состојките за зовријат. Штом маста ќе се стопи тргнете од оган и  оставете да одстои 12 часа.
 По 12 часа потребно  е садот повторно да го  ставите на тивок оган за маста да се стопи. На крај процедете ја маста и  складирајте во  тегла.
Маста можете да ја чувате во  ладилник.
Оваа маст е добра за лечење на рани  од удари, агноени рани, отоци и  против сончеви пеги и  слично.
Маста исто  така е добра за мачкање на убоди  од инсекти.За подготовка на оваа многу  едноставна природна  маст  следете ги следните упатства.
За подготовка на маст  од  ч

Пронајдете не на следниве мрежи: