Маж заклал жена: Ова и го ветив уште пред 30 години!

Loading...

„Секој ден беше пијан и цело време се закануваше. Поради него, жената се заклучуваше, а вчера ја повика и полицијата. Вчера изутрина тој беше во кафаната и почна да вика: „Абе каква полиција, јас ова ќе го решам!“ – велат мештаните од селото Марјановиќ, во близина на градот Ивањица, по повод убиството крвавото убиство на Роксанда Д. (65). Мишо Д. (63), кој е уапсен поради сомнение дека ја заклал сопругата Роксанда, при апсењето ладнокрво им рекол на полицајците: „Ова и го ветив уште пред 30 години!“
Мишо најавил што ќе направи, но никој не го сфаќал сериозно. Потоа се шпекулира, дека отишол во куќата, ја убил Роксанда, а потоа побегнал низ шумата, пред полицијата да го пронајде кај локалната фабрика.

Роксанда и Мишо не живееле заедно 20 години. По раѓањето на трите ќерки, тој ја продал куќата и отишол во родниот Обреновац и ја оставил Роксанда сама да се грижи за децата. Повремено се враќал кај неа и секој пат ја малтретирал, а соседите кажуваат дека трпела се поради децата. Мишо Д. (63), кој е уапсен поради сомнение дека ја заклал сопругата Роксанда, при апсењето ладнокрво им рекол на полицајците: „Ова и го ветив

loading...
Loading...