Милијардер им понудил по 100.000 долари на студентите за да ги прекинат студиите

Loading...

Питер Тил на студентите им нуди можност да се откажат од факултетот и да учествуваат во експриментална програма.
Па така им понудил по 100.000 долари за да ги прекинат студиите.
Веќе 11 студенти ја прифатиле понудата. Имаат помеѓу 18 и 25 години. Имено, тие ќе учествуваат во експриментална програма со која ќе може да видат дали имаат потенцијал да станат успешни бизнисмени.
Главната идеа на програмата е учење со помош на ментор.
Оние што се веќе во програмата живеат заедно.Питер Тил на студентите им нуди можност да се откажат од факултетот и да учествуваат во експриментална програма.

loading...