Мис на светот за 2014 е Ролин Строс од Јужна Африка!

Ролин Строс од Јужна Африка, беше избрана денеска за Мис на светот за 2014 година, на изборот за мис во Лондон.Дваесет и двегодишната убавица од Јужна Африка е студентка по медицина.
Љубителка на спортот и музиката, таа беше фаворитка на букмејкерите. Таа ја доби круната на убавината по Филипинката МЕган Јанг, која беше Мис на светот 2013.
Овогодишниот избор за мис беше помрачен од убиството во Хондурас на претендентката за круната на Мис Свет од оваа централноамериканска држава.Дваесет и двегодишната убавица од Јужна Африка е студентка по медицина.
Љубителка на спортот и музиката, таа беше фаворитка на букмејкерите

Пронајдете не на следниве мрежи: