ММА: На Хојт Ји конечно му ја претставивме вистинската слика на медиумската сфера во Македонија

Loading...

Канал5, Телма, Алсат М, Алфа и Сител вчеравечер разговараа со високиот гостин од САД, Брајан Хојт Ји.– Имавме речиси час и половина на г-динот Ји да му ја доловиме вистинската слика за состојбата во медиумите, односно за информативните програми – велат од ММА.
– Го запознавме заменик – помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања на САД, со состојбата околу авторските права, нашето работење, проблемите со драконски високите казни како и со нашиот предлог за Совет при АВМУ.
– Истовремено му потенциравме дека сегашното законско решение е одлично, со исклучок на неколку промени, но и го информиравме дека го потпишавме етичкиот кодекс за изборно информирање. Сметаме дека не ни требаат брзи и несреќни промени во актуелниот закон, туку побаравме да се прифатат нашите предлог измени – информираат од ММА.– Имавме речиси час и половина на г-динот Ји да му ја доловиме вистинската слика за состојбата во медиумите, односно за информативните програ

loading...
Loading...