Мобилен телефон за вистинските љубители на Густав Климт

Loading...

Откако им одадоа чест на Мондријан и Винсент ван Гог, производителот на луксузни мобилни телефони се насочи кон создавање модел инспириран од сликарот Густав Климт.Еден од најистакнатите претставници на движењето Art Nouveau доби мобилен од серијата Professional 3DC со куќиште од месинг, рачно обоено и обложено со 24-каратно злато. Идејата е со овие материјали да потсетува на доминантниот тон во неговите слики.
Куќиштето крие и едно изненадување – од внатрешната страна на поклопецот на батеријата под сафирната плоча е репродукцијата на познатата слика Портрет на Адел Блох Бауер 1.
Повеќе на:gsm.mkЕден од најистакнатите претставници на движењето Art Nouveau доби мобилен од серијата Professional 3DC со куќиште од месинг, рачно обоено и обложен

loading...
Loading...