Мондо: Никој не тепа во одбраната како Македонците

Српски „Мондо“ пренесува интересна анализа за нашата кошаркарска репрезентација.„Никој не тепа во одбраната како што тоа го прави селекцијата на Македонија. Не затоа што се агресивни, туку затоа што се цврсти. Исто како да ги гледате нивните ракометари на чело со Кире Лазаров“ се вели во анализата на српски „Мондо“.
Понататаму, серија на позитивни критики кон Антиќ, Чековски, а секако и браќата Стојановски…
„Перо Антиќ го соборува секој што ќе пријде низ рекетот или ќе се обиде да направи блок. Гечевски и Чековски не заостануваат, а солидни во количеството удари што го делат по раце се и браќата Стојановски“ стои во анализата на српски „Мондо“.
Понатаму, во анализата секако беше вметнат и Бо Меккејлеб, за кого српскиот медиум вели дека доколку е расположен, за него одбрана не постои.
Извор: republika.mk„Никој не тепа во одбраната како што тоа го прави селекцијата на Македонија. Не затоа што се агресивни, туку зат

Пронајдете не на следниве мрежи: