Морате да го пробате одличниот Чешки колач

Ви го откриваме рецептот за Чешкиот колач….Состојќи:
Тесто:
-5 јајца
-25 грама шеќер
-20 грама брашно
-1  лажица вода
-2 лажици какао
Крем:
-15 грама шеќер
-5 жолчки
-5 лажица брашно
-5 децилитри мелко
-20 грама масло
-10 грама шеќер во прав
Пена:
-5 белки
-25 грама шеќер
-1/2  сок од лимон
Декорација:
-Рендана чоколада
Подготовка:
Тесто:
Белките изматете ги во цврст снег, па  додајте го шеќерот, водата и сето тоа миксирајте го. Потоа дојдате го брашното и една по една жочката, а на крајот какаото. Ставете ја смесата во тепсија број 35 и да се пече 40 минути на 200 степени.
Крема:
Шеќерот, жолчките, брашното и малку млеко измешајте и се готви во 5 децилитри топло мелко. Смесата се готви околу 10 минути додека не се згусне и оставете ја да се олади.
Маслото и шеќерот ставете ги во оладената крема, па ставете биксвити (биксвитите може да ги натопите со рум и млеко).
Пена:
Белките матете ги, па додајте го шеќерот и на пареа нека биде уште 10 минути, потоа додајте го сокот од лимонот и ставете го на жолтион крем. По колачот ставете рендана чоколада.
Колачот добро нека се олади, најубаво е да го оставите во фрижидер до идното утро.
Исечејте го на коцки, Ако случајно ви остане, најубав е третиот ден.Состојќи:
Тесто:
-5 јајца
-25 грама шеќер
-20 грама брашно
-1  лажица вода
-2

Пронајдете не на следниве мрежи: