МОРНИЧАВ НАСТАН НА ГРОБИШТА: Трчав во глуво доба од ноќта и одеднаш…

Млада девојка од Тузла се обратила со приказна за која тврди дека е вистинита и која прилично ја исплашила.Посведочила за случај од пред неколку вечери под услов на анонимност и задржување на дискреција.
„Пред некоја вечер трчав на патот Градина, горе над Панонско Езеро. Тука има гробишта што ги дели патот. Среде гробиштата, во глуво доба на ноќта, стоеше жена на еден гроб и имаше запалени свеќи. Страшно се исплашив…“
Оваа девојка наведува дека најпрво мислела дека и` се причинило, но неколку пати се свртела да се увери дека она што го видела е реално:
„Навистина имаше жена таму!“
Избегала веднаш.
На прашањата дали може да се присети на уште неколку детали, таа вели дека и` се чини дека жената имала марама на глава, но дека и` е необично палењето свеќи – што не е обичај на муслиманските гробишта.
Жената можеби дошла да жали некој близок, но детаљот со свеќите исплаши многу жители.Посведочила за случај од пред неколку вечери под услов на анонимност и задржување на дискреција.
„Пред некоја вечер трчав на патот Гр

Пронајдете не на следниве мрежи: