Морничаво на Доменикана: Се слуша само морничавиот звук на олујниот ветар кој руши се пред себе

Се појавија најнови снимки од островот Доминика кој е на удар на разорниот ураган Марија. 
За кратко време тој ја достигна смртоносната категорија 5. Официјалните податоци за евентуалните жртви и околу тоа колкава е материјалната штета нема.
На снимките се слуша застрашувачкиот звук на ураганот, бродови кои се крѓат борејќи со огромните бранови, дрва кои само што не се искорнуваат од земја под ударите на силниот ветер.
Единствените официјалните информации дојдоа сабајле од премиерот на Доминика, Рузвелт Скерит, кој преку Фејсбук ја извести јавноста за случувањата на овој остров на Карибите.
 
-Ве молам кажете му на светот дека Доминика е ушиштена, напиша Скерит во еден момент.
 
 

 
 
За кратко време тој ја достигна смртоносната категорија 5. Официјалните податоци за евентуалните жртви и околу то

Пронајдете не на следниве мрежи: