Морничаво: Во музеј оживеала мумија стара 4.000 години!

Loading...

Во музеј во Манчестер, започнало да се случува нешто што не може да се објасни. Скоро 4.000 години била стара египетската статуа која сама започнала да се врти. Експертите воопшто не можеле да објаснат како се случува тоа.
Имено, станува збор за статуа на човекот со има Неб-Сену, откриена е во неговата гробница а утврдено е дека датира од 1.800 година п.н.е.
Притоа, Старите Египќани покрај мумифицираните тела на покојните ставале и статуи изработувани по нивниот лик. Верувајќи дека доколку телото им се уништи, душата може да ја користи таа фигура како свое следно одредиште. 
 Во музеј во Манчестер, започнало да се случува нешто што не може да се објасни. Скоро 4.000 години била стара египетск

loading...
Loading...