Мршојадците од СДСМ му се ситат на претепаниот Тодор Петров!

Loading...

СДСМ и нивната заштитничка организација СОРОС, покажаа дека се против поставувањето на крстот во Бутел, а најповиканиот за инцидентот во кој беше претепан Тодор Петров никаде го нема.Претседателот на Светскиот Македонски конгрес, Тодор Петров, по осветувањето на крстот во скопски Бутел бил претепан во еден угостителски објект.
Цели шест часа по насилничкиот чин, немаше никаков одговор од МВР со кое сега раководи Оливер Спасовски од СДСМ.
Кратко по доаѓањето, МВРО го соопшти следното:
„Според тврдењето на Тодор Петров, пет­ шест лица, меѓу кои и лицето Б.А., а кои претходно биле во угостителскиот објект, најпрво почнале да го навредуваат и да му се закануваат во врска со претходно одржан јавен собир во населбата Бутел и физички го нападнале.“
Иницијаторот и инвеститорот на Крстот во скопски Бутел Тодор Петров заврши на неврологија со потрес на мозокот и помали модринки по телото откако го претепаа , непознати насилници по осветувањето на Крстот во Бутел.
„Крстот не е конспирација против никого, дека крстот е нераскинлив дел од културата и историјата на Македонија и дека крстот е легитимација на Македонија пред Светот и Европа. Крстот има право на простор во Македонија“ – рече Петров.
Тој од говорницата порача Македонците од Бутел да не си заминуваат, бидејќи ги има 70 проценти.
Ваквиот говор ги налути неговите напаѓачи, ги ситеше сеирџиите од опозициското гнездо кои го дочекаа моментот за да се ситат на неговата несреќа. Загрижувачки е фактот дека се во состојба да предизвикаат немири и да ги хушкаат другите етнички заедници за да дојдат до политички поени.
Поделбата на населението ја поддржува токму СДСМ, бидејќи со спинови и разни манипулации се обидуваат да предизвикаат нетрпеливост помеѓу муслиманското и христијанското население. На кој начин? Веќе видениот досега!
Прво со отворање лажни албански профили со кои се плукаат православните луѓе, најмување на платеници кои за ситни пари ќе мавтаат со знамиња и секако: нивната „борба“ за еднаквост. Чудо, како ја немаше таа борба кога беа на власт кога апашките походи им беа побитни од благосостојбата на народот.
Директорот на Државниот Архив на РМ, Филип Петровски, често е мета на напади од патениците и исфрустрираните марионети на опозицијата.
Во барање за објаснување каде е МВР кога треба да се апсат напаѓачите на Тодор Петров, а се унапредуваат луѓе кои најавуваат крв на улици (Едмон Адеми), сосема е јасно дека се во состојба да направат сѐ за да дојдат до парче моќ. не за доброто на народот, туку за продлабочување на веќе полупразните џебови.
Претседателот на Светскиот Македонски конгрес, Тодор Петров, по осветувањето на крстот во скопски Бутел бил претепан во еден угостителски објект.

loading...
Loading...