Му рекле дека има рак, а всушност се работело за обична…

Loading...

Австриец кому лекарите му диагностицирале рак и предвиделе дека има само уште неколку месеци живот составил тестамент и одлучил да ужива во последните месеци од животот.Маж од Линц (53) планирал да ги убие докторите кои по грешка му дијагностицирале рак, но и нивните семејства! Но, во последен момент во тоа го спречила специјалната австриска единица КОБРА!
Тој вчера предпладне по телефон и раскажал на сестра му за планот кој го наумил. По што таа повикала полиција.
Во ноември 2013 година докторите го шокирале овој човек со дијагнозата. Му рекле дека има рак на панкреасот и дека му останале уште неколку месеци живот.
Тешко ја прифатил дијагнозата. Сепак, оставил тестамент и одлучил да ужива во последните месеци од животот. Но, нешто го натерало да побара мислење и од други доктори. По неколку прегледи, друг доктор установил дека воопшто нема рак, туку алергија, која ги предизвикала драматичните симтоми.

Полицијата се уште не успеала да утврди зошто баш сега пациентот скоро година дена подоцна, одлучил да реагира и на сестра му и го најавил убиството на , како што рекол, „некомпетентните измамници“.
По телефонскиот разговор сестра му повикала полиција која во станот на нејзиниот брат пронашла пиштол и муниција. Полицијата соопштила дека тој им ја отворил вратата и не се противел на апсењето.Маж од Линц (53) планирал да ги убие докторите кои по грешка му дијагностицирале рак, но и нивните семејства! Но, во последен момент во тоа го спре

loading...
Loading...