На Хаваите спасени повеќе од 60 туристи

Loading...

Хавајските пожарникари спасија вчера повеќе од 60 туристи, од кои некои беа отцепени од светот со денови поради поројните дождови и невреме на островот Кауаи.Противпожарната служба на островот е известена во средата дека некои од планинарите се отсечени во долината повеќе денови и оти резервите им се трошеле.
Вкупно 62 лица се извлечени со хеликоптери до крајот на денот, соопштено е од службата.
Еден маж се здобил со повреда која не е опасна по живот и е префрлен во болница.Противпожарната служба на островот е известена во средата дека некои од планинарите се отсечени во долината повеќе денови и оти резервите им с

loading...
Loading...