Најавени масовни протести во Каталонија

Шпанската владејачка народна партија се договори со опозициските социјалисти да се одржат регионални избори во Каталонија во јануари.Детали за овој договор се очекуваат да бидат објавени утре на вонредната седнцица на владата  на Рахој на која  ќе  почне процесот за суспендирање на автономијата на Каталонија.

За утре каталонците најавија масовни протести во  Барселона кои ќе почнат во исто време со седницата на владата во Мадрид.
Детали за овој договор се очекуваат да бидат објавени утре на вонредната седнцица на владата  на Рахој на која  ќе  почне процесот з

Пронајдете не на следниве мрежи: