Најчести грешки на младите вработени

Loading...

Со вработувањето доаѓаат сигурноста и мирот, но сепак учењето не престанува. Всушност, допрва почнува. За да не бидете меѓу оние кои прават почетнички грешки од првиот работен ден, ви ги претставуваме  седумте најчести грешки кои младите луѓе ги прават кога ќе се вработат.
 
1. Страв 
Без разлика дали се работи за барање покачување, изразување на сопственото мислење или предлагање нови идеи, младите често се плашат поради недостатокот на искуство. Многу е важно таа фаза да се надмине и да се стекне доволно самодоверба. Нормално е да постои трема затоа што не постои доволно искуство, но тоа не значи дека вредите помалку.
 
2. Премногу алкохол
Колку и да е опуштена работната атмосфера, не заборавајте дека сте на работа. Непрофесионално е премногу да се опуштите и да се напиете во паузата за ручек или на канцелариската прослава.
 
Прочитајте повеќе на линкотСо вработувањето доаѓаат сигурноста и мирот, но сепак учењето не престанува. Всушност, допрва почнува. За да не биде

loading...
Loading...