Најдосадни работни места на светот

Loading...

Дали се досадувате на работа? Веројатно дека за тоа постои голема можност, затоа што новото истражување открива дека досадата кај вработените расте, а тоа никако не оди на арно. Др. Санди Ман од универзитетот Централ Накашире, вели дека по бесот, досадата е втората најчеста потисната емоција на работното место.Работиме во времена постојани состаноци кои многу луѓе го сметаат за здодевно. Исто така, денеска постојат многу автоматизирани системи, многу работи обавувамефизички оддалечени, се повеќе луѓето работаат ноќно време и сето тоа ја зголемува досадата затоа што имате се помалку луѓе со кои моѓете да разговарате. Др. Санди додава дека се повеќе луѓе се спремни да преминат помалку платена, но поинтересна работа која нуди повеќе задоволство.
Но, ако мислевте дека некои други работни места се позабавни, можеби и грешите. Еве ја листата нанајдосадните. Ќе приметите дека на пример популарниот маркетинг се наоѓа на високото четврто место.
1. Администрација2. Производство3. Трговија4. Маркетинг5. ИТ6. Истражувачка работа7. Медиуми8. Право9. Инженерство10. Банкарство
извор:lady.mkРаботиме во времена постојани состаноци кои многу луѓе го сметаат за здодевно. Исто така, денеска постојат многу

loading...
Loading...