Најмладиот корисник на дрога во Македонија е осумгодишно дете

Loading...

Проблем кој е доста комплексен, а младите по дрога најчесто посегнуваат од љубопитство, но и под влијание на средината во која што живее. Постојано се зголемува бројот на наркозависници, а и се повеќе млади посегнуваат по наркотици. Најмладиот корисник на дрога во Македонија е осумгодишно дете кое користи дрога со инјектирање. Исто така има и многу помали деца кои „дишат“ лепак или други супстанци 
Два проценти од средношколците на 16 години пробале опијат, покажала студијата направена на територијата на целата држава. Невладините велат, состојбата е алармантна.
 
Надлежните апелираат до родителите да не се срамат, туку да побараат помош за своето дете.
Секој родител треба да си признае на самите себе си. Да се обрати без срам, на оговарање, на етикетирање, битно е детето да ми се спаси, за секој родител, бидејќи подеднакво секој млад човек е ризична група, баш поради младоста.Постојано се зголемува бројот на наркозависници, а и се повеќе млади посегнуваат по наркотици. Најмладиот корисник на дрога во Македонија е осумгод

loading...
Loading...