Најнов трик за СОВРШЕНО меки палачинки!

На многумина им се случува палачинките да им излезат жилави, но со овој трик, ви гарантираме дека тоа нема да ви се случи никогаш.Доколку ги раздвоите белките од жолчките, ќе добиете совршено меки палачинки.
Постапка:
Направете смеса за палачинки како и обично, само со мала измена, така што ќе ги одвоите белките од жолчките, кои ќе ги изматите во смесата, а белките ќе ги ставите на страна.
Откако во смесата сте ги ставиле ситесостојки (освен белките), добро промешајте ги, а од белките направете мек шлаг, па додадете го во смесата.
Потоа, шлагот нежно вмешајте го во смесата. Тој на палачинките ќе им даде пенаста структура и мекост.Доколку ги раздвоите белките од жолчките, ќе добиете совршено меки палачинки.
Постапка:
Направете смеса за палачин

Пронајдете не на следниве мрежи: