Најновата алатка на Google ПОТВРДИ дека знаат СЕ за нас!

Loading...

Јавна тајна е дека Google знае се за нас. Тоа е и јасно, со оглед на фактот дека го користиме за се: мејлови, гледање видеа, споделување документи.Оваа теорија неодамна беше и потврдена. Денеска, тие лансираа нова алатка наречена My Activity, која што не снабдува со информации за тоа колку широко е нивното познавање за нашите интернет-навики.
Тие објаснуваат дека оваа алатка им ги покажува на корисниците нивните различни веб активности во одредени временски периоди. Искрено, ќе се изненадите од тоа колку пати сте пребарувале работи како „видео со кученца“ и „маче во фустанче“. Заедно со My Activity, денеска Google ги објави и нивните нови опции за рекламите. Ако мислевте дека рекламите што ви се појавуваат сосема случајно се од производи што ве интересираат, размислете два пати, бидејќи Google знае СЕ.
За оние на кои приватноста им е најважна од се, почекајте. Немојте веднаш да ги дисконектирате сите направи. Сепак, Google од вас бара да „ја вклучите“ или да „ја исклучите“ опцијата My Activity, со што сега за сега сте безбедни, иако не се знае до кога.Оваа теорија неодамна беше и потврдена. Денеска, тие лансираа нова алатка наречена My Acti

loading...