Направете сами: Чудотворна лековита домашна ракија со билки

Лековитиот пијалок помага при настинка, болки во стомакот, аритмија, главоболка и што ли уште не.Лековитата ракија може да ја направи секој сам во домашни услови. Во рецептата се користат повеќе билки или лековити треви при што условот е тие да се стават во спиртниот раствор точно во времето кога цветаат или во сезоната на берба кога се најлековити.
Од сите билки се зема по еден грст и се додаваат во тегла од 3 литри каде претходно ќе додадете 1,5 л домашна ракија – средно јака. Од време на време содржината треба да се промешува со дрвена лажица.
А еве го и списокот на лековитите растенија кои влегуваат во составот на оваа рецепта:
Повеќе на: Najadise.mkЛековитата ракија може да ја направи секој сам во домашни услови. Во рецептата се користат повеќе билки или лековити т

Пронајдете не на следниве мрежи: