Направете сами вино од капини

Loading...

Дали некогаш сте биле да берете диви капини? Ако не сега е вистинското време да го направите тоа.Еве како сами да си направите домашно вино од капини:
Потребно ви е само капини и шеќер( односот е 1:5 , ако имате 5 килограми капини ќе ви треба 1 килограм шеќер но доколку се капините благи може и помалку, проценете сами).
Подгответе големи чисти тегли.Во нив ставајте ред капини, ред шеќер, но не ги полнете до горе туку 2/3 од теглата.Поклопете ги со садови и оставете ги да стојат 10 дена повремено мешајќи.После 10 дена процедете ги низ газа да излезе што повеќе од капините.Добиениот сок го ставаме во чисти тегли.Повторно ги поклопуваме со садови и оставаме уште 7 дена.
Повеќе на najadise.mkЕве како сами да си направите домашно вино од капини:
Потребно ви е само капини и шеќер( односот е 1:5 , ако имате 5 килограми капини ќе ви

loading...
Loading...