Нарачала роденденска торта за својата ќерка. Но поради една погрешена буква добила катастрофа

Loading...

Мери Сеџи од Шкотска решела да ја израдува својата 21-годишна ќерка Лора со роденденска торта која ја нарачала специјално за неа.Бидејќи се договарала со слаткарката преку смс, поради само една буква, целата приказна добила сосема бизарен епилог.
Како што брзала да ја напише пораката и да ја опише својата ќерка за слаткарката да може да направи фигура која ќе личи на неа наместо „плава“ (blonde) напишала „слепа“ (blind).
Врз основа на описот кој Мери го пратила, пристигнала и тортата, прекрасна бела роденденска торта, со машна од фондан… и слепо девојче со бел стап во раката. Смеѓа коса, не плава.
Сестрата на Лора, Емили секако ја фотографирала тортата и ја објавила на социјалните мрежи, а необичното  изненадување многу брзо станало хит на интернет.
Бидејќи се договарала со слаткарката преку смс, поради само една буква, целата приказна добила сосема бизарен епилог.
Како што брзала да ја

loading...
Loading...