Научете како да направите кора за традиционална босанска пита

Босанска пита- доволно  е само да се каже и  веднаш  ви доаѓа вода на уста.Било  да се со  компир, со сирење, зелка секогаш  уживаме! Но, дали  сте меѓу  оние кои уште  не направиле тесто или не развлекле домашна кора, и  не направиле босанска пита?
Не грижете се, откако  ќе го  видите рецептот на видеото и ќе сфатите колку  е лесно за правење, питата уште денес ќе биде на вашата маса.
Размерот на брашно, масло и  вода секако  варира од големината на тавчето во кое ќе печете.Било  да се со  компир, со сирење, зелка секогаш  уживаме! Но, дали  сте меѓу  оние кои уште  не направиле тесто или

Пронајдете не на следниве мрежи: