Научник затворил октопод во тегла: Нема да поверувате што се случи подоцна!

Loading...

Октоподот спаѓа во семејството на главоносачите. Има 8 пипци со кои може да достигне должина и до 3 метри.Октоподот е важен жител на морското дно, каде што живее на карпестите брегови и поголем дел од времето го поминува во дупки или во пукнатините од карпите во плитките води.
Во наредното видео можете да ја видите реакцијата на еден октопод кој се најде во затворен сад.Октоподот е важен жител на морското дно, каде што живее на карпестите брегови и поголем дел од времето го поминува во дупки или во пукнатините од к

loading...