Научно е докажано: Интензивно гледање во нечии очи може да го промени ВАШИОТ УМ!

Loading...

Се вели дека очите се огледало на душата. Сепак, очите на другите луѓе можат да бидат огледало не само нивната туку и нашата душа.Интензивно гледање во очите на другите луѓе може да ја измени состојбата на нашата свест. Ова не се никакви псевдо-научни глупости, туку зад овие тврдења стојат вистинити научни докази.
Џовани Капуто е истражувач на Универзитетот во Урбино во Италија. Тој дошол до сознанија за менување на човековата свест, кога пред неколку години побаралод 50 волонтери да го гледаат својот одраз во огледало 10 минути континуирано, во слабо осветлена просторија.
По само една минута, кај учесниците почнале да се појавуваат необучни искуства.
По некое време, изразите на нивните лица се промениле. Во нивниот сопствен одраз почнале да забележуваат животни, чудовишта и одамна умрени членови на семејството. Овој феномен е познат како „илузија на чудни лица“, но истиот ефект може да се постигне ако се загледате континуирано во очи на друг човек.
Капуто спровел уште еден тест, во учествувале 40 млади луѓе кои седелееден спроти друг во слабо осветлена соба, со растојание од еден метар. Просторијата била слабо осветлена, доволно за да можат да се видат карактеристиките на лицата на луѓето. Сепак, боите биле тешко да се разликуваат.
Половина од групата биле седнати така што луѓето во парови директно се гледале меѓу себе, а другата половина од групата седеласвртени меѓусебно со грб и гледале во ѕид.
На учесниците не им биле кажани детали за истражувањето, туку дека станува збор за тест кој вклучува медитација.

 

Резултатите биле импресивни. Оние кои беа свртени лице в лице, многу помоќноги доживеале боите. Звуците ги доживувале погласно од тоа што навистина биле. Времетоим течело споро и мислите им заскитале.
Дури 90% од нив изјавиле дека лицето на партнерите им изгледало деформирано, 75% кај нивните партнери забележале чудовиштаи 15% од нив на лицето на партнерот ги признале своите мртви роднини.
Капуто вели дека ваквидоживувања покажуваат симптоми на отуѓеност од реалноста и халуцинации се резултат на враќањето во реалноста, после состојбата на одалеченост.
Затоа, внимателно избирајте во чии очи ќе се загледате.Интензивно гледање во очите на другите луѓе може да ја измени состојбата на нашата свест. Ова не се никакви псевдо-научни глупости, туку зад овие т

loading...
Loading...