Научниците од Харвард препорачуваат итно стопирање на пиење млеко!

Loading...

Вегетаријанците најверојатно имаат право во целост, дека суровините, органското млеко нудат бројни здравствени придобивки, а научниците од Харвард и педијатрите тврдат дека конвенционалното млеко и млечните продукти се штетни за човековото здравје, благодарение на додадените засладувачи.Дејвид Лудвиг, во своето истажување, дошол до многу податоци, кои се објавени во „Journal of the American Medical Assiciation Pediatrics“, каде имало безброј парчиња за истражување, кои содржеле лоши ефекти на шеќер и засладувачи кои се премногу штетни за здравјето. Прекумерното внесување на шеќер е поврзано со дебелината, шеќерна болест, воспаленија, и многу повеќе.
Онаму каде има најголем број на калории, а и највеќе се промовира, е млекото со редуцирана масленост, каде организациите го препорачуваат да се пијат по три чаши на ден. Ова е тоа што Лудвиг го доведува до прашање за образложение од таквите препораки.
Оваа препорака да се пијат по три чаши на ден млеко, е можеби најчестиот и најголем совет во последната деценија. Како резултат на тоа Американците консумираат милијарди млеко годишно, под претпоставка дека нивните коски ќе се урнат без него, кажува Дејвид.
Колки што Лудвинг е загрижен, САД препорачуваат да се пие млеко со намалена масленост, тоа е исто ненамерно поттикнување на потрошувачката со додадени шеќери.

Најлошата комбинација е чоколадно млеко со намалена масленост и ако од ова се пијат по три чаши на ден, ќе внесет преголем број на шеќер и засладувачи, што константно го нарушувате здравјето.
Калциум може да се добие од многу видови на исхрана кои ни се нудат, а содржат и многу повеќе калциум од млекто, како сардини, семиња, ореви, грав, лиснат зеленчук и др.
Постојат многу причини за да се избегнат одредени масти како што се транс-масти и рафинирани полинезаситени масти (како пченка, соја, сончоглед), но доказите за умерено консумирање на засите масти, кои се наоѓаат во млекото,  масло од кокос, и сл, испливува на површината. Па така овие докази укажуваат на тоа, како влијаат при зголемениот ризик од коронарна срцева болест или кардиоваскуларни болести.
Постојат многу бенефиции од пиење полномасно млеко и полномасни млечни производи. Сепак чистите млечни производи промовираат здравје, а конвенционалните млечни докажуваат штета.
Пред да почнете со консумирање на конвенционални нлечни производи, прво едуцирајте се што има во нив. Сакате да бидете изненадено со плус дваесет лекови против болки, антибиотици, и уште многу од тоа во вашето млеко.Дејвид Лудвиг, во своето истажување, дошол до многу податоци, кои се објавени во „Journal of the American Medical Assiciation Pediatrics&ldqu

loading...
Loading...